Fejezetek Lolita Al W’ennya titkos útinaplójából

 

P.sz. 3690. Darton tercének 26. napja, Caedon város, fogadó a Rozsdás Vasmacskához

 

A külváros egyik olcsóbb fogadójához tereltek minket jótét lelkek; a söntés mögött maga a Gaz Gorviki Kalóz állt, félláb, félszem, stb. (másnap a kötést már a másik szemén viselte...). Leültünk egy asztalhoz és rendeltünk egy kupa bort.

 

Nemsokára egy középkorú, napcserzette arcú, jól öltözött úr lépett oda az asztalunkhoz. Seteo Ensicata - így nevezte magát – üzletet ajánlott; felkért, hogy a Sheral hegységbe menő túrakaravánhoz csatlakozzunk jó pénzért; 20 aranyat kínált a 17 hetes útra. Gyakorlatilag egy nemesi társaság hegymászási kalandját kell biztosítani. Ensicata úr elmondása szerint négy hölgy és öt férfiember kirándul, öt hajcsár és egy fővezető kíséretében.

Synn megpróbálta meggyőzni, hogy a mi szolgálataink többet érnek, mint az ajánlott hét ezüst per hét, de nem volt sikeres a próbálkozás.

 

Ezután egy szőke, fiatal, nagydarab kékszemű óriással kezdett tárgyalásba caedoni tárgyalópartnerünk. Barátom kicsit lenézően nyilatkozott Domvik-ról, akit ez a nagydarab láncinges fickó követ a nyakában lógó szenteltszimbólum alapján. Valószínűleg sikeres lehetett a beszélgetés, mert valami papíros is előkerült, s alá is írták.

 

A következő jelölt, valami lángpallosos fickó, Syann szerint Sogron híve volt, pikkelypáncélos, sörtehajú, sötéttekintetű alak; ő szintén alávéste a dokumentumot.

 

Megkérdeztük a kalóz kinézetű kocsmárost, hogy a felajánlott bérezés az mennyire versenyképes, de a felkínált 5 réz nem hatotta meg, s nem igazán vett minket komolyan. Mikor pedig Synn a ház legjobb borát kérte, a felszolgáló kislány kihozta ugyanazt a lőrét, amit már korábban is kaptunk bor címén. Erre Synn a tőle megszokott módon megjegyezte, hogy  a kocsmáros egy igazi gazfickó; mire attól váratlanul kapott egy nagy pofont.

 

Ami ezután következett, az nem kerül be Arel felkent híveinek dicsőség krónikáiba. Godorai társam vitézül védekezett boroskupájával Oszkár, helyi világbajnok öklöző ellen, de a tizenötödik másodpercben kiütéssel vereséget szenvedett; ezt úgy kell érteni, hogy két fogát ütötték ki, illetve az álkapcsát is eltörték.

 

Sebesülései olyan súlyosak voltak, hogy még az időközben hozzánk csatlakozott Langir con Almarra, shadoni Domvik paplovag és Synn együttes hatalma is kevés volt ahhoz, hogy meggyógyítsa godorai barátomat. Ezért nyakamba szedtem a várost és végül a Ligetben megtaláltam Arkonal mestert, aki barátom elmondása szerint Arel papjaként már ismert kalandozó errefelé.

 

A kisebb csetepaté után végül mégiscsak alávéstük a szerződést; én Carsten Redgas néven írtam alá, s kézhez kaptam az előlegként járó két aranyat; ennyi pénz sosem volt egyben még a kezemben. Még az is bekerült a dokumentumba, hogy nem sértegetek senkit; ez Synn-ében is szerepel, sőt a leszereplése miatt ő csak egy aranyat kapott.

 

Ensicate úr még megjegyezte, hogy két nap múlva indulunk a déli kaputól, egyébként pedig a Bíborhold utcában lakik, ha kellene valami.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magus-utk.blog.hu/api/trackback/id/tr341466983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása